𝗢𝘅𝗶𝗴𝗲𝗻𝗼𝘁𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗮 (𝗛𝗙𝗡𝗢), un scut de protectie in lupta COVID 19?
10 April 2020

Cea mai bună întrebare: Cum să prevenim și să controlăm infecțiile atunci când îngrijim un pacient diagnosticat cu noul Sars Cov 2?
Încă de la începutul pandemiei, specialiștii din întreaga lume au cumulat informațiile cu privire la managementul pacienților infectați cu noul coronavirus.
S-au observat și diagnosticat multe infectări în rândul personalului medical. Lucrul acesta a zdruncinat și încă zdruncină întregul sistem medical.
Căutăm soluții pentru a proteja personalul medical aflat în rândul I în lupta pandemică.
Atunci când se suspectează o noua infecție cu coronavirus, ghidul interimar OMS pentru prevenirea și controlul infecțiilor în timpul îngrijirii medicale afirmă că sistemele mai noi de oxigenoterapie cu debit ridicat pe cale nazală (HFNO) nu creează dispersia aerului expirat și este asociată cu un risc scăzut de transmisie aeriană. Astfel se poate considera un scut de protecție a personalului medical în lupta cu noul coronavirus.
Această terapie este recunoscută ca tratament al pacienților cu insuficiență respiratorie acută provocată de COVID 19 și pentru că poate genera aerosoli, poate preveni transmiterea nosocomială în timpul îngrijirii respiratorii pentru pacienții bolnavi critici infectați cu COVID 19.
Mai multe detalii despre oxigenoterapie, aici >