Circuite de ventilatie

Circuitele încălzite de ventilație invazivă Fisher & Paykel cu tehnologia EvaquaTM de reducere a condensului elimină necesitatea capcanelor de apa. Materialul din care este confecționat tubul de expir conține milioane de celule permeabile.

Vaporii de apa trec prin membrana tubului spre exterior. Întrucât se formează mai puțin condens, eliminarea apei nu mai este necesară și astfel circuitul rămâne închis. Materialul tubului Evaqua 2 este stratificat, motiv pentru care este mai robust și rezistent la îndoire și deteriorare.

Circuitele încorporează tehnologia Evaqua 2 care permite vaporilor de apă să treacă prin membrana tubului, contribuind astfel la minimizarea condensului în ramul de expir.

Circuitele încălzite de ventilație invazivă Fisher & Paykel cu tehnologia EvaquaTM de reducere a condensului elimină necesitatea capcanelor de apa. Materialul din care este confecționat tubul de expir conține milioane de celule permeabile.

De ce este importantă umidificarea?

Gazele medicale sunt în mod obișnuit reci și uscate (≤15°C, <2% umiditate relativă) în comparație cu aerul atmosferic (22°C, 50% umiditate relativă). Administrarea acestor gaze este asociată cu deshidratare, scăderea temperaturii, inflamații ale epiteliului căilor aeriene și risc crescut de traumă a acestora.
Umidificarea insuficientă poate încetini eliminarea secrețiilor, determinând astfel apariția blocajelor la nivelul căilor respiratorii.
Aceste efecte sunt amplificate în cazul prematurilor, pentru care studiile au demonstrat faptul ca doar câteva minute de ventilație cu un nivel scăzut de umiditate determină creșterea rezistenței la nivelul căilor respiratorii, reducerea complianei pulmonare, creșterea riscului de pierderi de aer și apariția nevoii de oxigen suplimentar.

  • Administrarea de gaze medicale încălzite și umidificate contribuie la eliminarea secrețiilor
  • Asistă mecanismul natural de apărare a căilor respiratorii
  • Protejează resursele de energie necesară creșterii și dezvoltării nou- născutului
  • În cazul nou-născuților, energia este vitală pentru creștere și dezvoltare. Facilitând termoreglarea, această energie este protejată.
  • Îmbunătătește confortul pacientului și toleranța acestuia la terapie

Fisher & Paykel Healthcare este unul dintre cei mai renumiți producători de dispozitive și sisteme utilizate în ventilatia non invazivă. În 1971 Fisher & Paykel a pus pe piață primul sistem de umidificare pentru circuitele de ventilație, dedicat pacienților acuți, aflați în Terapie Intensivă.

După acest moment au continuat să dezvolte noi produse pentru terapie intensivă adulți și neonatologie având permanent în centru inovarea și colaborarea cu specialiștii de elită din domeniu.

În ultimii 50 de ani, mii de profesioniști din domeniul sănătății din întreaga lume au contribuit la proiectarea, designul și îmbunătățirea produselor Fisher & Paykel Healthcare.

 

Ca promotori ai oxygenoterapiei cu debit crescut, Fisher & Paykel a jucat un rol important in pandemia COVID 19.  Terapia Optiflow™ a fost si este folosita ca una din cele mai importante proceduri pentru tratarea pacientilor infectati cu SARS-CoV-2 ce necesita support respirator.

Ai nevoie de mai multe informații
despre acest dispozitiv?

Call center +4031 42 60 392