


Stentul este un dispozitiv flexibil în formă de cilindru care se introduce în interiorul unei artere al carei flux sanguin este redus. Rolul stentului este de a menține artera permeabilă și prin urmare de a permite sângelui să circule fără niciun obstacol. Cel mai frecvent, stenturile sunt folosite pentru redarea fluxului sanguin prin arterele coronare, vase de sânge cu rol esențial în funcționarea normală a inimii.

Odata cu prima angioplastie coronariana cu balon, efectuata cu succes de Gruentzig si Myler in 1977, s-a deschis o noua era in lumea medicala. In 1984 a fost implantat de Maas primul stent helicoidal autoexpandabil pentru o disectie de aorta. In acelasi an, Rabkin stenta pentru prima data o artera carotida. In 1986, primul stent coronarian, Wallstent, a fost implantat cu succes de Sigward si echipa sa. Ulterior, odata cu stentul Palmaz-Schatz si trialurile STRESS si BENESTENT, angioplastia coronariana cu stent s-a impus ca metoda de revascularizare miocardica percutana.
Stenturile active farmacologic si-au dovedit ulterior marea lor eficienta in reducerea ratei de restenoza intrastent pe mii de pacienti, urmariti in zeci de trialuri.
Ultimaster este un stent coronarian cu polimer biodegradabil ce dispune de cele mai noi tehnologii de fabricatie in materie de stenturi coronariene disponibile pe piata in acest moment.
Ultimaster prezinta urmatoarele caracteristici:
Livrabilitate sigura pentru performanţa fiabilă
- Profilul redus de intrare elimină distanţa dintre vârf şi firul de ghidare pentru o parcurgere remarcabilă a traseului sinuos al vasului.
- Învelişul hidrofil renumit de la Terumo, flexibilitatea mărită a stentului şi tranziţia lină stent-balon permit acces uşor la leziunea stenotică.
Flexibilitatea sporită se continua pe durata indelungata de viabilitate a vasului.
Platforma nouă favorabilă vaselor, cu un concept de stent inspirat din biologie.
Tehnologie de eliberare optimă a substanţei active pentru siguranta pe termen lung
Polimerul şi substanţa activă (sirolimus) sunt eliberate simultan şi absorbite în decurs de 3-4 luni, conform reacţiei biologice. Învelişul este adaptat pentru a facilita vindecarea vasculară.
Învelișul inovator de copolimer bioresorbabil PDLLA-PCL (poli (D, L- lactidă-co-caprolactonă)) constă intr-un înveliș polimeric aplicat doar pe partea abluminală a stentului pentru o plasare eficientă și ghidata a substanței medicamentoase. Învelișul abluminal permite o doză de medicament optimizată de sirolimus pentru o lungime a stentului de 3, 9 µg/mm.
PCL adăugat la PDLLA crește elasticitatea acoperirii bioresorbabile a polimerului.
Tehnologia unică de acoperire graduala exclude acoperirea cu substanță medicamentoasă a părților stentului care prezintă cea mai mare tensiune fizică, model ce reduce riscul de crăpare și clivare a polimerului chiar și atunci când stentul este supraextins.
Resorbția simultană a polimerului și eliberarea medicamentului au loc în 3-4 luni1, pentru a se potrivi cu răspunsul biologic declanșat de procedură. Acest lucru duce la recuperarea vaselor, putand scurta timpul DAPT .
Modelul flexibil bio-inspirat al stentului CoCr de 80µm permite adaptarea optima la forma naturală a vaselor.
Celula deschisă si platforma cu 2 legături cu celula de dimensiune mare (4,57 mm²pentru stentul de 3 mm) facilitează accesul la ramura laterală. Schela uniformă Ultimaster™ Tansei™permite acoperirea optimă a bifurcației.
Un studiu inițiat independent a arătat o capacitate de expansiune a stentului de până la 5,8 mm cu modelului mare Ultimaster (3,5-4,0 mm) și de până la 4.3 mm pentru modelul de stent workhorse (2.25-3.0 mm).
Sistemul de implantare a stenturilor farmacologic active Ultimaster Tansei Sirolimus cuprinde diametre între 2.25 mm și 4.0 mm și lungimi intre 9 mm si 38 mm. Cu 54 de mărimi, Ultimaster Tansei face posibilă tratarea unei game mai largi de leziuni, permițând medicului să trateze un număr mai mare de pacienți.
Ultimaster Tansei oferă in plus fata de Ultimaster o nouă lungime de 21 mm, pentru o dimensionare mai preciză a leziunii.
Comparativ cu Ultimaster, Ultimaster Tansei a demonstrat o mai bună capacitate de împingere (+38%), o rezistență mai mare a curburii (+46%), o mai bună capacitate de urmărire prin anatomia greu accesibilă (+29%), și o mai mare forță de transmisie, chiar și cu un sprijin insuficient de ghidare a cateterului (+78%).
Cateterul are o lungime utilă de 144cm, o presiune nominală de 9atm și o presiune de rupere de 16 atm (pentru diametre de la 2.25 mm la 3.0 mm) și 14 atm (pentru diametre de 3.5 mm la 4.0 mm).


Terumo este lider mondial în segment cu mai mult de 30% cota de piață la nivel mondial.
Terumo a introdus primul fir ghid pe piață în anul 1985 (Guidewire M Standard) și de atunci a continuat să dezvolte noi tipuri de fire de ghidaj cu caracteristici diferite, precum: retenție de formă, suport, flexibilitatea vârfului, antiindoire, durabilitatea vârfului etc.
Portofoliul Terumo oferă o mare varietate de teci introducatoare, baloane de dilatare, fire de ghidare si stenturi.