Neonataologie

În diferite afecțiuni, nou-născuții, sugarii și copiii au nevoie de suport respirator. Pe scurt, plămânii acestora nu au capacitatea de a primi suficient oxigen și aer. Pentru a putea supraviețui este nevoie de un mod de suport respirator ce presupune administrarea unui amestec de aer și oxigen la debite mari prin intermediul unei canule nazale.

Terapia Nasal High Flow (NHF) este un astfel de sistem ce furnizează prin canula nazală amestecul de aer cu oxigen (umidificat și încălzit) la debite mari. Spre beneficiul micuților pacienți, terapia NHF reduce efortul asociat respirației, vital pentru creșterea și dezvoltarea nou-născutului. De asemenea, furnizează oxigenul suplimentar necesar, iar un amănunt destul de important, sistemul previne deshidratarea căilor aeriene.

NHF este o terapie bazată pe flux și este administrată cu ajutorul unui sistem alcătuit din:

  • Sursa de aer și oxigen
  • Dispozitiv de amestec al aerului și oxigenului
  • Umidificator pentru încălzirea și umidificarea amestecului de gaze medicale
  • Tubulatură sau circuit de pacient
  • Interfața de pacient, ce poate fi canula nazală

The Impact of NHF Therapy at the Rosie Hospital l F&P Healthcare

Fisher & Paykel Healthcare este unul dintre cei mai renumiți producători de dispozitive și sisteme utilizate în ventilația non invazivă. În 1971 Fisher & Paykel a pus pe piata primul sistem de umidificare pentru circuitele de ventilație, dedicat pacienților acuți, aflați în Terapie Intensivă.

După acest moment au continuat să dezvolte noi produse pentru terapie intensivă adulți și neonatologie având permanent în centru inovarea și colaborarea cu specialiștii de elită din domeniu.

În ultimii 50 de ani, mii de profesioniști din domeniul sănătății din întreaga lume au contribuit la proiectarea, designul și îmbunătățirea produselor Fisher & Paykel Healthcare.

Ca promotori ai oxygenoterapiei cu debit crescut, Fisher & Paykel a jucat un rol important in pandemia COVID 19.  Terapia Optiflow™ a fost si este folosita ca una din cele mai importante proceduri pentru tratarea pacientilor infectati cu SARS-CoV-2 ce necesită suport respirator.

Ai nevoie de mai multe informații
despre acest dispozitiv?

Call center +4031 42 60 392