Oxigenoterapia, terapie suport pentru insuficiența respiratorie

Oxigenoterapia cu debit mare este folosită atunci când din diferite motive apare senzația sufocare sau că aerul inspirat nu este suficient. Când se întâmplă acest lucru, una din opțiunile de tratament dovedit științific, la care medicul poate apela, este această terapie.

oxigenoterapia, tratamentul cu oxigen
epilepsie

Tratamentul epilepsiei rezistente la medicamente

Epilepsia este una dintre cele mai comune afecțiuni neurologice grave care nu face discriminări pe criterii geografice, de sex, rasă sau vârstă

Angioplastie coronariană

Un infarct miocardic (IM) sau un atac de cord este deteriorarea permanentă a mușchiului inimii. “Myo” înseamnă mușchi, “cardial” se referă la inimă, iar “infarct” înseamnă moartea țesutului din cauza lipsei de alimentare cu sânge.

angioplastie
chemoembolizare-hepatica

Tratamentul tumorilor hepatice primare și a metastazelor

Chemoembolizarea transarterială sau TACE este procedura prin care se plasează substantele chemoembolizante și materialele sintetice numite agenți embolici într-un vas de sânge care alimentează o tumoare canceroasă pentru a tăia alimentarea cu sânge a tumorii și pentru a retine substantele chemoembolizante în interiorul tumorii.

Transfuzia sângelui autolog în cadrul intervențiilor chirurgicale dificile

Autotransfuzia este o procedură medicală încă necunoscută printre pacienții din România, chiar dacă este una dintre procedurile care îți pot salva viața.

autotransfuzie-s
neonatologie

Suport respirator non-invaziv pentru nou nascuti

Terapia Nasal High Flow (NHF) este un astfel de sistem ce furnizează prin canula nazală amestecul de aer cu oxigen (umidificat și încălzit) la debite mari. Spre beneficiul micuților pacienți, terapia NHF reduce efortul asociat respirației, vital pentru creșterea și dezvoltarea nou-născutului.